Έπειτα από 78 ημέρες από την φύτευση των νεαρών μας φυτών φράουλας έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Παρόλο το κρύο του χειμώνα, των δυνατών βροχών, των λίγων ημερών ηλιοφάνειας φτάσαμε σήμερα να έχουν καρποφορήσει όλες οι φράουλές μας και μάλιστα κάποιες από αυτές να είναι έτοιμες για κόψιμο! Βέβαια η ποσότητα δεν είναι τόση ώστε να βγούμε στην εθνική οδό να πουλάμε με το κιλό αλλά επαρκή για την κατανάλωση ενός νοικοκυριού!
Ας δούμε τώρα τι καταφέραμε μέσα σε αυτούς τους 3 μήνες. Αρχικά δείξαμε πως μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα χώρο φύτευσης των φυτών μας κρατώντας μακρυά τους εχθρούς όπως είναι τα σκουληκάκια και τα πουλιά. Αυτή η κατασκευή είναι εργονομική διότι δεν απαιτεί μεγάλο χώρο καθώς κάνουμε κάθετη ανάπτυξη. Επίσης είναι προσιτή στο κόστος κατασκευής της και μας απαλλάσσει από διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να ποτίζουμε τα φυτά μας διαμέσου της ειδικής κεντρική σωλήνας που τοποθετήσαμε με αποτέλεσμα το νερό να φτάνει σε όλα τα φυτά και να διατηρείται η υγρασία.
Στην συνέχεια δείξαμε πως μπορούμε να φυτεύουμε φυτά φράουλας, τι ανάγκες έχουν και τι φροντίδες πρέπει να εφαρμόσουμε. Μετά από λίγες μέρες είδαμε τους κόπους μας να ανταμείβονται καθώς άνθισε το πρώτο ανθάκι! Ακόμα μεγαλύτερη χαρά είχαμε όταν καρπόδεσαι το ανθάκι. Πέρασαν αρκετές μέρες με βροχές, κρύο, ακόμη και χιόνι για να δούμε την πρώτη μας φράουλα να κοκκινίζει σαν το αυγουστιάτικο φεγγάρι και στη συνέχεια να γίνεται ιδία με την φανέλα του ολυμπιακού. Σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες φράουλες το παράδειγμα της πρώτης με αποτέλεσμα να δικαιώνονται οι κόποι μας με την γεύση και το άρωμα δικών μας σπιτικών φραουλών απαλλαγμένες από κάθε ίχνος λιπάσματος και ψεκάσματος.
Στην συνέχεια δείξαμε πως μπορούμε να φυτεύουμε φυτά φράουλας, τι ανάγκες έχουν και τι φροντίδες πρέπει να εφαρμόσουμε. Μετά από λίγες μέρες είδαμε τους κόπους μας να ανταμείβονται καθώς άνθισε το πρώτο ανθάκι! Ακόμα μεγαλύτερη χαρά είχαμε όταν καρπόδεσαι το ανθάκι. Πέρασαν αρκετές μέρες με βροχές, κρύο, ακόμη και χιόνι για να δούμε την πρώτη μας φράουλα να κοκκινίζει σαν το αυγουστιάτικο φεγγάρι και στη συνέχεια να γίνεται ιδία με την φανέλα του ολυμπιακού. Σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες φράουλες το παράδειγμα της πρώτης με αποτέλεσμα να δικαιώνονται οι κόποι μας με την γεύση και το άρωμα δικών μας σπιτικών φραουλών απαλλαγμένες από κάθε ίχνος λιπάσματος και ψεκάσματος.
Καλή απόλαυση σε όλους…
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου